Cata mobila vinde IKEA in Romania

Unitatea IKEA din România a vândut 13.258.148 de produse. Pragul magazinului a fost trecut de 3.232.810 de persoane, cu 30.820 mai multe față de anul precedent.

 

„Faptul că România ocupă locul 4 între țările în care compania IKEA este prezentă, din punct de vedere al satisfacției clienților, este un mare motiv de bucurie. Românii apreciază foarte mult un raport bun între preț, calitate si design și credem că numărul de peste 3 milioane de vizitatori care au trecut pragul magazinului nostru demonstrează acest lucru”, a declarat Cornel Oprișan, retail manager IKEA România.

 

Dintre produsele vândute de IKEA în Băneasa, 60% au fost obiecte de mobilier, iar 40% accesorii și decorațiuni. Dintre produsele de mobilier, familia HEMNES (mobilier de depozitare pentru dormitor, living și baie) a avut cel mai mare succes, cu 15.691 de bucăți cumpărate. Dintre accesorii și decorațiuni, familia de tigăi, oale, borcane şi ustensile de bucătărie IKEA 365+ a atins și anul acesta cel mai mare  număr de vânzări, cu 281.653 de bucăți vândute.

 

Departamentul IKEA FOOD, compus din restaurantul IKEA, magazinul de Delicatese Suedeze și Bistro a înregistrat vânzări de circa 7,7 mil. euro, cu 3% mai mari față de anul trecut. Au fost vândute 4.266.667 din celebrele chiftele  de la IKEA.

 

Serviciul de comenzi online


Într-o lună și jumătate de la lansarea serviciului de comenzi online IKEA România a ajuns la 3.500 de comenzi plasate, spune Mihaela Mureșan, marketing manager al companiei. Din totalul comenzilor plasate până la 31 august 2014, aproximativ 17% au fost plasate din București, iar restul din țară, cele mai multe comenzi fiind din județele Cluj, Timiș, Iași și Constanța.

 

După numărul de bucăți comandate, cele mai vândute articole au fost: ceasul de perete RUSCH (426), scaunele pentru copii MAMMUT (220), măsuța LACK (139) și scaunul pliant TERJE (98). Valoarea celei mai mari comenzi a fost de 22.000 lei (TVA inclus, valorile nu includ costurile de colectare și transport).

 

În ultimul an, IKEA a avut un număr de 496 de angajaţi, dintre care 310 au vechime de peste 3 ani, iar 37 lucrează de la intrarea IKEA în România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed