x


  • EUR
    4.7785
    USD
    4.3069
string(7) "stiinta"

IMAGINE SENZAȚIONALĂ: Două galaxii care dau o ULTIMĂ BĂTĂLIE

NASA a facut publica o imagine spectaculoasa, cu doua galaxii care dau ultima lupta.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 14.03.2019, 9:06

In constelatia Hercule, la 230 de milioane de ani lumina distanta fata de noi, o lupta prelunga a ajuns la ultimele zvacniri. Doua galaxii care s-au ciocnit, aduse impreuna de gravitatie, sunt gata, in sfarsit, sa depuna armele si sa-si uneasca fortele, devenind una.

 

NASA a facut publica o imagine surprinsa de telescopeul Hubble, care a prins tocmai finalul acestei zbateri, momentul de dinainte ca cele doua galaxii sa se contopeasca, arata Science Alert.

 

Primul care a surprins inclestarea dintre cele doua galaxii a fost astronomul William Herschel, in 1784. A crezut initial ca era vorba despre o singura galaxie, una de dimensiuni mari, cu o forma anormala.

 

Astazi se stie ca NGC 6052 inseamna de fapt doua galaxii in ultimele stadii ale fuzionarii lor. Forma galaxiei care va rezulta va fi una complet noua, diferita de cea a fiecareia dintre ele, iar fiecare stea va avea orbita schimbata.

 

Inclusiv galaxia noastra, calea Lactee, va avea aceeasi soarta intr-o zi, unindu-se cu galaxia vecina Andromeda. Insa, din fericire, asta nu se va intampla decat peste 4 miliarde de ani.

 

Articolul integral pe SCIENCE ALERT