x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(16) "instant-articles"

IMAGINILE care arată că au lovit AVIONUL. Scenarii posibile

Avionul ucrainean a fost doborât după decolarea de la Teheran.

Author: Mihai Voican | Sursa: NEWSWEEK | Publicat: 10.01.2020, 8:44

Nimic nu a fost neobișnuit cu privire la decolarea și ascensiunea cursei Boeing 737 – 800 Teheran – Kiev, conform datelor prin satelit.

 

Dar, la câteva minute de zbor, a fost cuprins de flăcări, iar un video postat de o televiziune de stat arată că ar fi fost doborât de o rachetă.

 

The New York Times relatează că avionul a decolat de pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran la 6:12 a.m, cu 176 de pasageri la bord. După două-trei minute de la decolare, a încetat brusc transmiterea automată a datelor de zbor, deși a mai rămas în aer câteva minute.

 

Avionul s-a prăbușit pe terenurile agricole din apropierea satului Khalaj Abad. Șeful Organizației Aviației Civile din Iran, Ali Abedzadeh, a declarat că pilotul nu a contactat turnul de control în caz de urgență.

 

Iranian Students News Agency, o televiziune de stat cu circuit închis, a publicat un videoclip în care ar fi surprinsă aeronava ucraineană, aparent în flăcări, înainte de a fi lovită de o rachetă, după care a urmat o explozie luminoasă la impactul cu pământul.

 

 

 

New York Times a identificat un alt videoclip care arăta prăbușirea dintr-un unghi diferit.

 

 

Pe de altă parte, în versiunea oficială, conform lui Qassem Biniaz, oficial la Ministerul Drumuri și Dezvoltare Urbană din Iran, un motor al avionului a luat foc și că pilotul nu a mai putut să recapete controlul.

 

Specialiștii susțin că incendiile la motoare sunt destul de frecvente pe avioanele comerciale, dar rareori produc accidente. O defecțiune a motorului, în care părțile unui motor se dezintegrează, pulverizând resturi și distrugând nava este, practic, imposibilă.

 

Articolul integral pe NEWSWEEK