IMMOFINANZ își consolidează poziția de lider de piață în Europa prin achiziția unui portofoliu de retail de la CPI Property Group


Ca parte a strategiei sale de creștere creatoare de valoare, cu accent pe proprietăți cu randament ridicat, IMMOFINANZ achiziționează 53 de proprietăți de retail în Republica Cehă, Polonia, Slovacia și Ungaria de la acționarul său majoritar CPI Property Group (CPIPG). Portofoliul achiziționat are o suprafață închiriabilă de aproximativ 217.000 mp și este închiriat în totalitate, cu un grad de ocupare de 99%. Prețul de achiziție se ridică la 324,2 milioane de euro. Contractul de achiziție a fost semnat pe 19 septembrie 2022, odată cu încheierea pentru 36 de proprietăți de vânzare cu amănuntul din Republica Cehă și Polonia, care au o suprafață închiriabilă de 108.000 mp. Prețul de achiziție de 191 de milioane de euro pentru aceste proprietăți a fost finanțat din fondurile existente. Finalizarea tranzacției pentru restul de 17 proprietăți din Ungaria și Slovacia este așteptată să aibă loc până la sfârșitul acestui an.

„Această tranzacție reprezintă un pas strategic important pentru consolidarea portofoliului nostru de retail stabil și cu randament ridicat. Achiziția nu numai că va accelera extinderea poziției noastre de lider pe piața parcurilor de retail din Europa și va consolida brandul nostru STOP SHOP, dar va consolida în mod durabil și profitul IMMOFINANZ, cu venituri stabile din chirii de aproximativ 25 de milioane de euro pe an”, a explicat Radka Doehring, membru al Comitetului Executiv al IMMOFINANZ. „Portofoliul nostru de retail va crește acum la un total de 166 de proprietăți în zece țări, cu peste 1,3 milioane de metri pătrați de spațiu închiriabil”, a adăugat acesta.

Mix atractiv de chiriași și accesibilitate foarte bună

Portofoliul achiziționat constă în principal în parcuri de retail cu un mix atractiv și divers de chiriași, precum și în mai multe locații comerciale cu magazine de bricolaj și alimentare cu venituri foarte stabile și randamente ridicate. Proprietățile sunt situate în orașe mari sau în apropiere și pot fi ușor accesibile cu mașina și cu mijloacele de transport în comun.

„Având în vedere raritatea portofoliilor de înaltă calitate de această dimensiune de pe piață, finalizarea acestei tranzacții reprezintă un succes deosebit. Ea reprezintă oportunitatea ideală de a extinde portofoliul de retail al IMMOFINANZ într-un singur pas și la un cost mai mic în comparație cu negocierile cu mai mulți vânzători”, a declarat Stefan Frömmel, șeful departamentului de tranzacții al grupului IMMOFINANZ.

Deoarece CPI Property Group deține aproximativ 77% din acțiunile IMMOFINANZ, achiziția este clasificată din punct de vedere juridic drept o „tranzacție cu părți afiliate”. Aceste tipuri de tranzacții fac obiectul unor cerințe ridicate de transparență și conformitate, iar IMMOFINANZ se angajează să mențină cele mai înalte standarde de guvernanță corporativă.

Detalii privind portofoliul

Portofoliul de retail achiziționat cuprinde următoarele:

– Republica Cehă: 30 de proprietăți cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 89.300 mp și un grad de ocupare de 98,7%.
– Slovacia: 15 proprietăți cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 76.200 mp și un grad de ocupare de 99,9%.
– Polonia: 6 proprietăți cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 18.200 mp și un grad de ocupare de 92,2%.
– Ungaria: 2 proprietăți cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 33.600 mp și un grad de ocupare de 100%.


Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri