x


 • EUR
  4.5988
  USD
  3.9154
 • 15° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  29 km/h
  Umiditate

  93%
  Presiune

  33661 hPa
string(7) "gadgets"

Imprimanta 3D pentru acasă, fabricată în România

Trei tineri din Cluj, pasionaţi de tehnologie, au realizat o imprimantă 3D la un preţ accesibil, care poate fi folosită de oricine, acasă. Costă aproape 1500 de lei, cu mult mai puţin decât produsele asemănătoare de pe piaţă. În plus, imprimanta este setată şi calibrată dinainte pentru nevoile utilizatorului, iar tinerii se oferă să îi instruiască pe cei care o folosesc. Aparatul este printre primele imprimante 3D create integral în România.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 27.01.2016, 12:28 | Actualizat: 27.01.2016, 12:28

Numită „Gândacul” datorită dimensiunilor mici faţă de una normală, imprimanta 3D a fost creată pentru a putea fi folosită de oricine, acasă. Cu ajutorul ei, chiar şi cei care nu se pricep la tehnologie pot să printeze aproape orice.

Eugen Guţiu, antreprenor: „Poţi să ai o cană personalizată, în 2-3 ore este făcută. Costurile sunt relative mici, o rolă de un kilogram (n.r. de plastic) este undeva la 100-150 de lei, 200 de lei, depinde de calitatea produsului şi printează 2 săptămâni încontinuu”.

Costurile de producţie ale imprimantei se ridică la aproape o mie de lei. Totul se realizează într-un mic uscător de bloc, iar elementele sunt făcute tot de ei, la alte aparate şi imprimante 3D create anterior. Totul pentru ca preţul final să fie accesibil.

Vlad Rădoescu, antreprenor: „În momentul în care utilizatorul vine la noi le oferim imprimanta, le oferim câteva sfaturi de proiectare şi utilizare. El acasă se duce doar bagă cardul de memorie în imprimnată şi loveşte play”.

 

mai multe, pe DIGI