Imprimeria română a executat garanţii de 2 milioane euro din contractul cu Imprimeria franceză

0
Imprimeria română a executat garanţii de 2 milioane euro din contractul cu Imprimeria franceză

Imprimeria Naţională din România a executat în 2006 şi 2007 scrisori de garanţie bancară de 2 milioane euro, după ce contractul pentru achiziţionarea unui sistem de evidenţiere informatică a contribuţiilor fiscale nu s-a finalizat, a declarat joi pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al instituţiei.

"În 2004, Imprimeria Naţională a semnat un contract pentru achiziţionarea unui sistem de evidenţiere informatică a contribuţiilor fiscale. Iniţial s-a dat termen de finalizare sfârşitul anului 2004, apoi s-a prelungit până în 2006, şi mai apoi până în 2007. În momentul când contractul – care nu a fost îndeplinit – a devenit scadent, Imprimeria Naţională a executat scrisorile de garanţie bancară, în valoare de 2 milioane euro", a spus, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Corina Ozon.

Ea a arătat că partea română a procedat conform prevederilor contractuale, precizând că "atunci când Imprimeria Franceză nu şi-a îndeplinit obligaţiile stipulate în contract, am executat scrisorile şi am recuperat banii depuşi ca garanţie la semnarea contractului".

Purtătorul de cuvânt a ţinut să precizeze că "Imprimeria a desfăşurat mai mult o activitate de comunicare între Ministerul Finanţelor şi Imprimeria Franceză".

Sursa:NewsIn