AcasăGeneralÎn pandemia COVID a apărut jobul de mituitor în contractele cu statul....

În pandemia COVID a apărut jobul de mituitor în contractele cu statul. Angajat să mituiască vameșii din Portul Constanța pentru a trece măștile neconforme din China

Șefii a două firme, una care aducea măști din China, și alta paravan, l-au angajat pe „Dan Cioară”, un personaj celebru din lumea interlopă a Capitalei, ca să dea mită funcționarilor statului pentru a le debloca afacerile. Firmele au adus măști neconforme, arată Libertatea într-o investigație publicată miercuri.

SIAT Consulting Service este o firmă care primea măști aduse din străinătate și le vindea instituțiilor publice. Firma l-a angajat pe Daniel Neacșu, zis „Dan Cioară”, arată documente de la arhiva Tribunalului București, consultate de ziar. Acesta se ocupa, „de mituirea funcționarilor publici implicați, sumele de bani fiindu-i furnizate de către Ilie Emilian Ionuț și Silvestru Sorin”, scriu procurorii DNA într-un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu un funcționar public, unul dintre cei mituiţi de Daniel Neacșu. Iar Neacșu este cel care a denunțat totul la DNA.

SIAT Consulting Service și Top Equity Invest sunt două dintre firmele care, imediat după debutul pandemiei de COVID, s-au reprofilat rapid, de la servicii de consultanță la importul de măști. Cele două firme sunt implicate acum într-un dosar în care DNA cercetează aducerea a 4 milioane de măști de praf din China și deblocarea lor din port, prin mituirea vameșilor.

Investigația integrală pe Libertatea.ro

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.