AcasăEconomieÎn sfârșit, construcția autostrăzilor în Moldova intră în linie dreaptă

În sfârșit, construcția autostrăzilor în Moldova intră în linie dreaptă

Cătălin Urtoi, unul dintre liderii asociaţiilor civice care militează pentru construcţia de autostrăzi în Moldova, a fost numit consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. El anunţă că anul acesta se vor deschide şantierele pe A7.

Cătălin Urtoi a explicat sâmbătă pe Facebook că decizia intrării sale la cabinetul ministrului Transporturilor s-a făcut şi cu acordul asociaţiei Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi că nu a acceptat funcţia din minister pentru bani, ci pentru a susţine construcţia autostrăzilor în Moldova.

“Domnul ministru mi-a solicitat ca săptămânal să aibă o situaţie reală a evoluţiei proiectelor de infrastructură rutieră din Moldova. Îmi doresc ca această activitate a mea să fie susţinută şi la nivel local de către autorităţi, în localităţile pe unde ar urma să treacă aceste autostrăzi, dacă dorim să le vedem realizate”, a afirmat Cătălin Urtoi.

Vicepreşedintele asociaţiei “Împreună pentru A8” susţine că nu i s-a impus înscrierea în PSD şi că va sancţiona derapajele care duc la întârzierea acestor proiecte în Moldova.

“Mă lupt de cinci ani cu sistemul, alături de colegii de la “Împreună Pentru A8″, ca să stric acum totul? Decizia de a intra la cabinetul Ministrului Transporturilor nu a fost a mea, ci a grupului nostru de asociaţii, respectiv asociaţia Împreună Pentru A8 şi asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei. Nu m-am dus acolo pentru bani, iar colegii din asociaţii cunosc foarte bine acest lucru. Salariul nu creează absolut nici un avantaj pecuniar, care să facă pe cineva dintre voi să stea continuu la Bucureşti. Eu mi-am asumat acest lucru şi indiferent cât de greu va fi, financiar sau de altă natură, am de gând să merg până la capăt”, a precizat Cătălin Urtoi.

El a precizat că va monitoriza tot ce înseamnă proiecte de autostradă în Moldova.

“Vestea bună este că începând de anul acesta se vor deschide şantierele de execuţie pe A7, iar de anul viitor şi pe A8 (PNRR). Meritul acestui ministru este că pentru prima dată, un ministru al Transporturilor nu blochează nici un proiect, aşa cum au făcut predecesorii”, a mai afirmat Cătălin Urtoi, noul consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Decizia lui Urtoi de a intra în echipa Grindeanu la Ministrul Transporturilor a fost criticată de unii ieşeni pe Facebook, aceştia reproşându-i că a trădat cauza mişcărilor civice care luptă pentru construcţia de autostrăzi în Moldova.

Ultimele Articole