AcasăGeneralÎn vizită la Kiev, Maia Sandu povestește dezastrul din Ucraina: Am văzut...

În vizită la Kiev, Maia Sandu povestește dezastrul din Ucraina: Am văzut cu ochii mei case arse, blocuri distruse de rachete

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, aflată luni în Kiev, spune că a văzut case arse, blocuri distruse de rachete și chiar locul unor morminte comune din Bucea. „Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, spune ea, potrivit mediafax.

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu este luni în Ucraina la invitația președintelui Volodimir Zelenskyy.
Ea spune că a mers în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război.

„Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte. De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
Ea susține că Moldova este alături de poporul ucrainean și că viitorul Ucrainei este în marea familie europeană.
„Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a adăugat președintele Republicii Moldova.
content-image

Ultimele Articole