x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "externe"

Inamicul lui Putin, EXECUTAT la Moscova

Liderul opoziţiei, Boris Nemţov, un critic vehement al preşedintelui Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal în noaptea de vineri spre sâmbătă în apropierea Kremlinului, cu o zi înaintea unui protest antiguvernamental, relatează Associated Press.

Author: Mircea Popa | Sursa: Mediafax | Publicat: 28.02.2015, 8:17

Moartea lui Nemţov, în vârstă de 55 de ani, fost vicepremier, a generat furie în rândul opoziţiei, care a criticat Kremlinul pentru crearea unei atmosfere de intoleranţă faţă de orice disident şi a numit decesul acestuia un asasinat.

Președintele Vladimir Putin a oferit imediat condoleanţe şi a calificat crima drept o provocare.

Nemțov a fost împușcat aproape de Kremlin, în timp ce se plimba alături de o femeie, potrivit site-ului Meduza, citat de BBC.

“Mai mulți oameni s-au dat jos dintr-o mașină și l-au împușcat”, au declarat sursele. Nemțov, în vârstă de 55 de ani, a fost vicepremier în timpul mandatului de președinte al lui Boris Elțin, în anii 90. Și-a construit o reputație de reformist în timp ce era guvernator al provinciei Nijni Novgorod. Nereușind să devină succesorul lui Elțin, Nemțov a devenit un lider al Opoziției la Vladimir Putin.

Nemțov a fost împușcat în spate cu un pistol dintr-o mașină albă care a părăsit locul faptei, conform agentiei Interfax.