AcasăTech&ScienceStiinta„Înapoi pe Pământ”. Capsula Orion a amerizat în Oceanul Pacific, după călătoria...

„Înapoi pe Pământ”. Capsula Orion a amerizat în Oceanul Pacific, după călătoria în jurul Lunii. Misiune de succes a NASA

Capsula Orion a NASA s-a întors pe Pământ, după ce a survolat la mică distanţă Luna. Capsula a amerizat cu succes în Oceanul Pacific. Misiunea are miză uriaşă pentru agenţia spaţială americană, care vrea să trimită din nou echipaje umane pe Lună. Reintrarea în atmosferă și amerizarea au fost transmise în direct de NASA.

După ce a petrecut peste 25 de zile în spaţiu şi a survolat la mică distanţă Luna, capsula Orion a NASA a amerizat duminică în Oceanul Pacific, marcând finalul misiunii test Artemis 1, al cărei scop a fost să pregătească întoarcere oamenilor pe Lună în anii care vin. Amerizarea a avut loc în largul insulei mexicane Guadalupe.

Capsula, care nu a avut niciun astronaut la bord pentru acest zbor test, a intrat în atmosfera terestră cu o viteză de 40.000 de km/h şi a fost nevoită să suporte o căldură de 2.800 de grade Celsius, adică jumătate din temperatura de la suprafaţa Soarelui, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Obiectivul principal al misiunii a fost să testeze scutul termic al capsulei, cel mai mare construit vreodată (cu un diametru de 5 metri). Nava spaţială a fost mai întâi încetinită în coborârea sa vertiginioasă de atmosferă, apoi de o serie de nu mai puţin de 11 paraşute, până când a atins o viteză de circa 30 km/h în momentul în care a atins apa. O navă a Marinei americane, USS Portland, a fost pregătită pentru operaţiunile de recuperare, pentru care NASA s-a antrenat de mai mulţi ani. Au fost de asemenea desfăşurate elicoptere militare şi bărci pneumatice.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.