x


  • EUR
    4.8337
    USD
    4.2959
string(5) "banci"

Încă o bancă ar putea dispărea din România

Una dintre cele mai cunoscute bănci din România, care deținea, la finele anului 2017, active în valoare de 6,2 miliarde de lei, ar putea fi cumpărată până la sfârşitul lunii martie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Adevarul | Publicat: 20.03.2019, 12:45

Banca Naţională a Greciei a demarat deja cea de-a doua încercare de vânzare a pachetului majoritar de la Banca Românească, pentru care iniţial şi-au exprimat interesul fondul american de investiţii JC Flowers, care deţine la noi First Bank (fosta Piraeus Bank), şi Eximbank.
Fondul american de investiţii s-a reorientat către Leumi Bank. Ca atare, Eximbank a rămas singură în cursa pentru Banca Românească. Potrivit Financialintelligence.ro Eximbank “va forţa” să câştige.

 

National Bank of Greece (NBG) a cumpărat, în octombrie 2003, pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

 

Mai multe, pe Adevarul.ro.