Încă o moarte suspectă în elita Rusiei: președintele Lukoil a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital

0

Președintele consiliului de administrație al companiei ruse Lukoil, al doilea mare producător de petrol din țară, a murit joi după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, transmite publicația financiară rusă RBC.

Ravil Maganov era tratat într-o aripă a spitalului, la etajul șase. Potrivit versiunii preliminare a autorităților, moartea a fost cauzată de rănile suferite în urma impactului cu solul.

Spitalul în care era tratat președintele Lukoil era subordonat Administrației Prezidențiale din Rusia, potrivit RBC.

Incidentul a avut loc în jurul orei 7:30 dimineața. O tentativă de sinucidere este luată în considerare de autorități, iar la fața locului lucrează ofițeri de poliție și investigatori.

În Federația Rusă s-au înregistrat în ultimul deceniu mai multe decese suspecte ale unor membri ai elitei economice și politice în urma căderii de la fereastra unor imobile.

Reamintim că numărul doi în sectorul petrolier rusesc Lukoil a a cerut la începutul lunii martie „oprirea rapidă” a războiului din Ucraina, devenind astfel prima companie națională de anvergură care se opune invadării acestei țări. „Pledăm pentru o oprire rapidă a conflictului armat și susține fără rezerve o soluționarea acestuia printr-un proces de negociere și mijloace diplomatice”, a afirmat consiliul de administrație al Lukoil, într-un comunicat citat de presa internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.