AcasăGeneralDe ce se sinucid bancherii?

De ce se sinucid bancherii?

Ultimul pe această listă tragică este Kenneth Bellando, în vârstă de 28 de ani, fost bancher la JPMorgan, apoi angajat al Levy Capital, care și-a găsit sfârșitul după ce s-a aruncat din apartamentul său, situat la etajul 6, în East Side din New York. Informația a apărut în presă abia miercuri, deși sinuciderea a avut loc pe 12 martie.

 

Fostul analist de investiții la JPMorgan, Bellando este filul lu John Bellando, directorul operațional și financiar al Conde Nast și fratele lui John Bellando, un important director de investiții la JPMorgan, responsabil de evaluările expunerilor riscante. Câteva emailuri ale lui John Bellando au fost citate în cadrul cercetării Comisiei de Finanțe a Senatului american privind pierderile băncii cauzate de câteva tranzacții făcute de filiala londoneză, în aprilie și mai 2012, scrie New York Post.

 

Kenneth Bellando este cel de-al 11-lea profesionist din domeniul financiar care își pune capăt zilelor în acest an. Câți mai urmează? – se întreabă retoric jurnaliștii americani.

 

Iată lista completă a acestor profesioniști care s-au sinucis în ultimele luni:

 

1. William Broeksmit, 58 de ani, fost director executiv la Deutsche Bank AG, a fost găsit mort în locuința sa din South Kensington din centrul Londrei, după o aparentă sinucidere, pe 26 ianuarie.

 

2. Karl Slym, 51 de ani, directorul Tata Motors. Acesta a fost găsit mort la etajul patru al hotelului Shangri-La din Bangkok, pe 27 ianuarie.

 

3. Gabriel Magee, un angajat de 39 de ani al JPMorgan, a decedat după ce a căzut de pe acoperișul sediului central al JPMorgan Europa din Londra, pe 27 ianuarie.

 

4. Mike Dueker, 50 de ani, economist șef la o bancă americană de investiții, a fost găsit fără suflare în apropiere de Tacoma Narrows Bridge din Washington.

 

5. Richard Talley, 57 de ani, fondatorul American Title Services din Centennial, Colorado, a fost găsit mort luna aceasta, după ce s-ar fi împușcat.

 

6. Tim Dickenson, director de comunicare la Swiss Re AG, din Marea Britanie, a murit în luna februarie în circumstanțe necunoscute.

 

7. Ryan Henry Crane, 37 de ani, director executiv la JPMorgan, s-a sinucis acum câteva săptămâni, fără ca autoritățile să dezvăluie niciun detaliu despre moartea sa.

 

8. Li Junjie, 33 de ani, bancher in Hong Kong, care s-a aruncat de pe acoperișul sediului central al JP Morgan din Hong Kong în ultima săptămână.

 

9. James Stuart Jr., fostul director executiv al National Bank of Commerce, a fost găsit mort în Scottsdale, Arizona, în dimineața zilei de 19 februarie.

 

10. – Edmund (Eddie) Reilly, 47 de ani, trader la Midtown’s Vertical Group, s-a sinucis după ce s-a aruncat în fața trenului.

 

11. Kenneth Bellando, 28 de ani, trader la Levy Capital, fost analist bancar de investiții la JPMorgan, s-a sinucis sărind de la etajul șase al apartamentului său din New York.

 

 

Ultimele Articole