Începe marea operațiune ASTRAZENECA în România!

Luni începe și în România administrarea vaccinului antiCovid produs de AstraZeneca-Oxford. La sfârșitul săptămânii trecute, în doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depășit 100.000 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 de către Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 

ORBAN simte amenințarea! CÎȚU nu a spus NU!

 

 

Datele raportate joi indicau că peste 100.000 de români s-au înscris pentru acest vaccin în doar 24 de ore. Din totalul acestora, 54.454 sunt femei și 52.690 sunt bărbați. Media programărilor, în acest interval de timp, a fost de 4.464 persoane programate pe ora (74 de înscrieri pe minut), potrivit sursei citate.

Totodată, platforma electronică pentru vaccinare a înregistrat peste 3,6 milioane de accesări, ora de vârf fiind în intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesări.

La acest moment, potrivit sursei citate, sunt înregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie, dată la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

 

CÎȚU, o invitație mai directă: ”Tovarășe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon!”

 

 

 

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, la nivel național vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, dupa Pfizer BioNTech și Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul Național de oordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca va fi testat pe copii într-un nou studiu clinic în Marea Britanie, informa The Guardian. Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a stabili dacă serul – cunoscut sub numele ChAdOx1 nCoV-19 – produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed