x


  • EUR
    4.7777
    USD
    4.3149
string(4) "auto"

Începe producția primului automobil HIBRID fabricat în România

Premieră în industria auto din România. Începe producția primului automobil hibrid din țara noastră. Este vorba despre noul Ford Puma, ce va primi inclusiv o propulsie uşor-hibridă, cu recuperare a energiei de frânare.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.10.2019, 6:57

Ford Puma este al doilea model ce este fabricat la Craiova, alături de EcoSport, și va fi livrat în toată Europa. Mașina a fost prezentată în premieră în acest an, iar reprezentanții Ford se așteaptă să întreacă din punct de vedere al vânzărilor modelul produs deja la uzina din Craiova.

 

Anul trecut, au fost fabricate peste 140 de mii de mașini cu sigla Ford la Craiova, iar pentru intrarea în producție a noului model compania americană a făcut investiții substanțiale, de până la 200 de milioane de euro și 1.700 de angajări.

 

Este pentru prima data de la preluarea uzinei din Craiova în 2008 când angajații Ford vor fabrica în paralel două vehicule.

 

Puma va intra în vânzare la finalul acestui an, în luna decembrie. Pentru ţara noastră Ford va anunţa preţurile în această toamnă, acestea fiind aşteptate să pornească de undeva de la 17.000 – 18.000 de euro.