x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

INCIDENTELE de până acum. Adresă oficială către STS

Ministerul de Interne a făcut adresă de ULTIMĂ ORĂ către STS.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 26.05.2019, 13:47

MAI vine cu date de ultimă oră din cadrul secțiilor de vot din toată țara.

 

“Până la acest moment, angajații MAI au primit în mod direct și au efectuat verificări cu privire la 48 de sesizări referitoare la comiterea unor infracțiuni sau contravenții care au legătură cu procesul de votare. Până acum 23 nu au fost confirmate.

 

O anumită particularitate s-a sesizat în legătură cu semnalările primite la MAI din Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

 

În primele 5 ore de la începerea procesului de votare, au fost înregistrate peste 570 de semnalări referitoare la posibile situații de vot multiplu. Conform prevederilor legale, aceste semnalări ajung la MAI întrucât ele apar ca posibile fapte penale.

 

În urma verificărilor punctuale, la fața locului, un număr semnificativ din aceste semnalări nu s-au confirmat, restul fiind în cercetare, sens în care se evidențiază posibile erori în operarea tabletelor din secțiile de votare de către operatorii acestora.

 

Pe acest fond, MAI a transmis către STS o corespondență în care sesizează această situație de fapt, inclusiv posibilitatea înregistrării unor erori asupra modului cum sunt selectate și opțiunile de vot ale alegătorilor – pentru unul sau ambele procese electorale.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE