Indicele american S&P 500 a închis joi la un nivel record, susţinut de scăderea randamentelor titlurilor de Trezorerie

0
14
Indicele american S&P 500 a închis joi la un nivel record, susţinut de scăderea randamentelor titlurilor de Trezorerie

Datele săptămânale referitoare solicitările pentru indemnizaţii de şomaj din SUA au arătat creşteri, care intră în contradicţie cu datele referitoare la angajări, justificând politica Rezervei Federale de a menţine dobânzile la un nivel scăzut o lungă perioadă de timp.

Preşedintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, a semnalat miercuri că banca centrală nu este nici pe departe pregătită să reducă sprijinul pentru economia americană, el afirmând că creşterea anticipată a preţurilor în acest an va fi probabil temporară.

Datele de pe piaţa muncii au contribuit la scăderea randamentului titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani până la 1,624%, cel mai redus nivel atins din 26 martie, continuând să se retragă faţă de un maxim al ultimelor 14 luni, de 1,776% atins la sfârşitul lunii martie.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,17%, the S&P 500 cu 0,42% şi Nasdaq Composite cu 1,03%.

Indicele S&P 500 a fost susţinut de avansul acţiunilor unor companii cu capitalizări uriaşe, cum ar fi Apple, Microsoft şi Amazon.

Indicele Nasdaq a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte săptămâni şi aproape de un maxim record atins pe 12 februarie.