AcasăEconomieIndicele bursier american Dow Jones a închis joi în creştere cu peste...

Indicele bursier american Dow Jones a închis joi în creştere cu peste 800 de puncte, după o redresare istorică într-o singură zi

Dow Jones a crescut cu 1.500 de puncte de la nivelul minim atins în timpul tranzacţiilor.

Indicele S&P 500 a avansat cu 2,6%, întrerupând scăderea din ultimele şase şedinţe de tranzacţionare, iar Nasdaq a urcat cu 2,3%.

În timpul tranzacţiilor, acţiunile au scăzut la cele mai reduse niveluri atinse din 2020, în urma datelor peste aşteptări referitoare la inflaţie, dar şi-au revenit ulterior.

Ziua de joi a marcat a cincea cea mai mare revenire în timpul tranzacţiilor din istoria indicelui S&P 500 şi a patru pentru Nasdaq, potrivit SentimenTrader.

Revenirea a fost condusă de acţiunile companiilor din sectorul energiei şi cel al băncilor.

Acţiunile Chevron au urcat cu 4,85%, susţinute de creşterea preţurilor petrolului. Titlurile Goldman Sachs şi JPMorgan au avansat cu 3,98%, respectiv cu 5,56%.

La redresarea pieţei au contribuit şi acţiunile unor companii mari din sectorul tehnologiei, precum Apple, Microsoft, şi ale producătorilor de semiconductori Nvidia şi Qualcomm.

Investitorii ar putea miza pe faptul că datele peste aşteptări referitoare la inflaţie ar putea însemna că creşterile de preţuri vor atinge în curând plafonul maxim.

 

Ultimele Articole