Industria de îmbrăcăminte din Japonia emite 95 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an

Se estimează că procesul de fabricaţie şi transport al hainelor ar produce 90,09 milioane de tone de dioxid de carbon, sau 94,6% din total, potrivit Ministerului Mediului. Din cele 819.000 de tone de articole de îmbrăcăminte furnizate pieţei japoneze în 2020, 799.000 de tone, sau aproximativ 98%, au fost importate.

Restul de aproximativ 5 milioane de tone este atribuit în principal arderii hainelor nevândute şi a energiei utilizate pentru spălat. Prima estimare a guvernului arată că fiecare articol de îmbrăcăminte contribuie cu aproximativ 25 de kilograme de dioxid de carbon, precizează ministerul.

Industria confecţiilor reprezintă 10% din emisiile globale de carbon, potrivit unui raport al Programului de Mediu al ONU. Dintre emisiile globale din industrie, lanţurile japoneze de aprovizionare cu îmbrăcăminte reprezintă 4,5%, a transmis Ministerul Mediului.

Ministerul a lansat luna trecută un site web pentru a le cere consumatorilor să recicleze mai multe haine, în timp ce a îndemnat industria modei să lucreze la noi procese de producţie pentru a reduce emisiile de carbon.

Un total de aproximativ 510.000 de tone de haine au fost aruncate în Japonia anul trecut fără a fi reciclate sau refolosite, potrivit ministerului.

Primul ministru Yoshihide Suga anunţa la sfârşitul lunii aprilie un nou obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 46% până în anul fiscal 2030 faţă de nivelul fiscal 2013, în timpul unui summit climatic găzduit de preşedintele american Joe Biden.

În conformitate cu noul angajament, ministerul speră acum să sensibilizeze impactul industriei textile asupra mediului, inclusiv emisiile de dioxid de carbon şi poluarea apei.

„Prin furnizarea informaţiilor online, sperăm că utilizatorii află mai multe despre daunele provocate mediului de articolele de îmbrăcăminte şi se gândesc la reciclare înainte de a le arunca”, a spus un oficial al ministerului.


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed