Înghesuială mare pe pârtiile din Sinaia, în primul weekend de schi: „O zi frumoasă la Cota 200”

În prima zi a sezonului actual de schi, mii de români s-au înghesuit încă de la primele ore ale dimineții la Cota 2000 din Masivul Bucegi. Sunt deschise 11 pârtii, iar stratul de zăpadă ajunge la 40 de centimetri.

Este primul weekend în care se schiază în acest sezon la Sinaia, iar autorităţile recomandă turiştilor să nu urce cu maşinile până în parcarea de la staţia telegondolei din staţiune, întrucât aceasta este integral ocupată.

Vremea este perfectă pentru schiat

Până la ora 13.00, numărul turiștilor care au urcat sâmbătă cu gondol Carp, care face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000 din Masivul Bucegi este de 2500. Stratul de zăpadă are, în funcţie de pârtie, are între 20 şi 40 de centimetri.

„Ne aşteptam la aşa ceva, deoarece suntem singura staţiune de iarnă de pe Valea Prahovei care oferă 15 kilometri de domeniu schiabil. Este foarte multă lume, se schiază în condiţii bune, este o zi superbă la Cota 2000, sunt plus cinci grade Celsius, e cer senin şi vântul nu bate”, a declarat pentru News.ro administratorul domeniului schiabil al staţiunii Sinaia, Maria Floricica.

Încă din zori, la mai puţin de o oră de la punerea în funcţiune a gondolei Sinaia, parcarea de la staţia gondolei a devenit neîncăpătoare. În aceste condiţii autorităţile locale le recomandă turiştilor care vor să urce pe munte cu instalaţia de transport pe cablu să ia un taxi sau autobuzul pentru a ajunge la staţia de plecare a gondolei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed