Ingredientul care face toate clătitele pufoase. Rețeta merită încercată

Ingredientul care face toate clătitele pufoase. Rețeta merită încercată. E foarte ușor să prepari clătite, însă poate nu mereu acestea ies așa cum îți dorești.

Sunt câteva secrete care țin de compoziție și care îți pot face clătitele mult mai pufoase. Iată lista de ingrediente de care ai nevoie:

Ingredientul care face toate clătitele pufoase. Rețeta merită încercată

  • 3 ouă
  • 250 g făină albă
  • 500 ml lapte rece
  • un praf de sare
  • 50 g unt topit
  • 1 linguriță de zahăr pudră

Modul de preparare este cel pe care îl știi deja. Făina se cerne într-un castron mare, Api se sparg ouăle, se adaugă seara și se amestecă bine.

Ingredientul care face toate clătitele pufoase. Rețeta merită încercată

Se toarnă apoi un sfert din lapte și se amestecă totul foarte bine până când se obține o pastă groasă în care se adaugă untul topit.

În continuare, se diluează aluatul treptat, cu restul de lapte rece. Se amestecă în continuare energic ca să nu se formeze cocoloașe. Pentru că momentan aluatul de clătite pare subțire, are nevoie de odihnă ș trebie lăsat 30 de minute la frigider.

După acest timp, se începe procesul de coacere, care este la fel ca în cazul clătitelor obișnuite. La final se poate umple fiecare clătită cu ceea ce doriți și servite fie calde, fie reci.

Este recomandat ca după prăjire, clătitele să fie ținute unele peste altele pentru a se păstra calde, mai ales că aburul generat de ele le menține fragede și pufoase.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed