INS: Producţia industrială a crescut în primele trei luni cu 2,9% ca serie brută, faţă de perioada similară a anului trecut

„În luna martie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 13% datorită creşterii înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare şi industria extractivă (+14,3% fiecare) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,9%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 0,7% faţă de luna precedentă. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică,gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 4,1%, respectiv cu 2,6%, în timp ce industria prelucrătoare a scăzut cu 0,6%”, arată datele INS.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 13,4%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria prelucrătoare (+14,6% fiecare).

Industria extractivă a scăzut cu 7,7%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 13,1%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+13,6%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,4%). Industria extractivă a scăzut cu 8,2%.

În perioada ianuarie-martie 2021, comparativ cu perioada simialră din 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 2,9%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9,2%) şi industria prelucrătoare (+2,7%).

Industria extractivă a scăzut cu 12,1%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, a fost mai mare cu 3,3%, ca efect al creşterilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9%) şi industria prelucrătoare (+2,9%).

Industria extractivă a scăzut cu 13%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed