AcasăEconomieINS: Producţia industrială a scăzut cu 1%, ca serie brută, în primele...

INS: Producţia industrială a scăzut cu 1%, ca serie brută, în primele nouă luni, şi cu 1,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate

”În perioada 1.I – 30.IX.2022, comparativ cu perioada 1.I – 30.IX.2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,7%) şi industriei extractive (-3,9%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,2%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 30.IX.2022, comparativ cu perioada 1.I – 30.IX.2021, a fost mai mică cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,6%), industria extractivă (-3,9%) şi industria prelucrătoare (-0,5%)”, arată datele INS.

În luna septembrie 2022, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 12,4%, ca efect al creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+15,6%) şi industria extractivă (+2,5%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 0,4%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,7%) şi industriei prelucrătoare (-0,1%).

Industria extractivă a crescut cu 0,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,8%, susţinută de creşterea industriei 0prelucrătoare (+2,3%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 7,9%, respectiv cu 2,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 1,6%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+3,5%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 8%, respectiv cu 2,4%.

 

Ultimele Articole