INS: Producţia industrială a scăzut cu 1% ca serie brută în primul semestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

”În perioada 1.I – 30.VI.2022, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,5%) şi industriei extractive (-4,4%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,2%”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 30.VI.2022, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2021, a fost mai mică cu 2,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,3%), industria extractivă (-4,4%) şi industria prelucrătoare (-1,6%).

În luna iunie 2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 4,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,3%), industria prelucrătoare (-4,8%) şi industria extractivă (-0,7%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 3,9%, ca efect al scăderii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4%) şi industriei prelucrătoare (-2,8%).

Industria extractivă a crescut cu 1,6%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2%, din cauza scăderilor înregistrate de: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,6%), industria extractivă (-4,5%) şi industria prelucrătoare (-0,8%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 3,7%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9%), industriei extractive (-5%) şi industriei prelucrătoare (-3,3%).

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri