x


  • EUR
    4.8737
    USD
    4.1622
string(8) "economie"

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în iulie cu 10,3% faţă de luna precedentă, ca serie brută

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 03.09.2020, 13:52

“În luna iulie 2020,volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 10,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 4,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,2%”, arată datele INS.

În primele şapte luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada similară din 2019 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,2%, respectiv cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 10,3% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+24,6%), vânzările de produse nealimentare (+6,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 3,9% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%) şi la vânzările deproduse nealimentare (+1,8%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,7% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,2% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,1%.

Volumul cifrei de afaceri dincomerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele şapte luni, comparativ cu perioada similară din 2019 a înregistrat o creştere cu 1,2% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,1%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,9%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-iulie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creştere cu 0,8% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+2,0%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,1%.