AcasăEconomieINS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele opt luni, ca...

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele opt luni, ca serie brută, cu 6,6%, faţă de perioada similară a anului trecut

”Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 6,6%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+14,8%), lucrările de reparaţii capitale (+5,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,1%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+17,3%), clădirile rezidenţiale (+4,8%) şi la construcţiile inginereşti (+1,1%)”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,5%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,6%), lucrările de reparaţii capitale (+2,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,2%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+15,9%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,1%).

Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,8%.

August 2022 comparativ cu iulie 2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 8%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+23,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,8%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+10,4%), lucrările de construcţii inginereşti (+10,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+1,2%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+9,0%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+6,5%).

Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 1,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+6,8%) şi la construcţiile inginereşti (+3,9%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,6%.

August 2022 comparativ cu august 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 15,7%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+36,9%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+31,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+8%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+23,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+21,1%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 15,6%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+34,3%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+32,3%) şi la lucrările de construcţii noi (+8,9%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+21,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (+21,5%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,2%.

Ultimele Articole