AcasăEconomieINS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele trei luni faţă...

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele trei luni faţă de perioada similară din 2021, ca serie brută cu 6,5%

”Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 6,5%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+15%), lucrările de reparaţii capitale (+5,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,1%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+18,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+18%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7%”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,1%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,4%), lucrările de reparaţii capitale (+2,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,2%). Pe obiecte de construcţii creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale (+21,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+16,2%).

Construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,7%.

În martie 2022 comparativ cu februarie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 34,4%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi (+40%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+15%).

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale (+46,7%), lucrările de construcţii inginereşti (+42,6%) şi la clădirile rezidenţiale (+11,3%). Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-23,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-3,8%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%. Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti cu 6,1%, respectiv cu 2,7%. Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 5,3%.

În martie 2022 comparativ cu martie 2021, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 4,6%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,6%), lucrările de construcţii noi (+2,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,7%). Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 25,1%, respectiv cu 0,5%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii ingineresti cu 5,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+3%), lucrările de reparaţii capitale (+0,9%).

Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 22,8%, respectiv cu 0,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 9,4%.

 

Ultimele Articole