x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(11) "fiscalitate"

Instanţele desfiinţează rând pe rând un ordin al ANAF. Instituţia continuă să îl aplice, deşi sunt în pericol mii de firme

Mai multe instanţe din ţară au decis să suspende un ordin al ANAF care obligă companiile care au activitate în distribuţia angro de produse energetice sau de băuturi alcoolice să aibă depozit. În ciuda acestui fapt, Fiscul a decis să suspende doar temporar aplicarea acestui ordin şi pune în continuare în pericol mii de firme.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Adevarul | Publicat: 14.11.2018, 20:21

Practic, prin OpANAF nr. 1960/2018, publicat în Monitorul Oficial din data de 10 august, Fiscul abrogă atestatele de distribuţie a produselor energetice şi băuturilor alcoolice în regim angros de către operatorii economici ce nu au depozitare.

 

„Este cazul unei societăţi ce achiziţionează benzină sau motorină de la rafinărie, deţine o cisternă şi transportă benzina/motorina direct la clientul final. La fel şi cu societăţile ce achiziţionează băuturi alcoolice de la o fabrică şi transportă băuturile direct la client. Toţi aceştia nu vor mai putea să desfăşoare activitatea dacă nu se dotează cu depozite. Practic, sunt scoşi din piaţă”, explica atunci Adrian Benţa, consultant fiscal.

 

Şi consultantul fiscal Gabriel Biriş spunea atunci că acest ordin scoate din piaţă companii mici, lăsând loc pentru „rechini”.

 

Citeste mai mult: adev.ro/pi6xlc