AcasăActualitateÎntâmplări adevărate cu polițiști, computere și capsatoare. Cum punem un email la...

Întâmplări adevărate cu polițiști, computere și capsatoare. Cum punem un email la dosar?

Aflat cu treburi personale la Poliția Rutieră din București, un cetățean a asistat la o scenă desprinsă parcă din Caragiale. Povestea a fost publicată pe pagina sa de Facebook de deputatul Ionel Dancă, care adaugă și un comentariu personal:

”Poliția Română nu poate “capsa” o soluție judecătorească în format electronic și ne plângem că Olanda nu ne lasă in Schengen! Este un caz real, întâmplat astăzi la Directia de Politie Rutieră din București”.

Iată întâmplarea de la Poliția Rutieră:

Un cetățean, care a contestat în instanță un proces-verbal de suspendare a permisului auto, merge din propria inițiativă la Poliția Rutieră din Capitală să anunțe că instanța a respins contestația și dorește să predea permisul de conducere auto pentru perioada de suspendare.

La Udriste, vineri, la prânz, coadă. Se stă pe un singur rând la 3 ghișee. Pe geamuri și pe pereți, tot felul de afișe milițienesti care insultă inteligența cetateanului.

Nu bateti în geam dacă este închis! Pixul este pentru cine semnează! Un singur rând pentru ghișeele 2, 3 și 4! Și, evident, mulți întreabă care e rândul la ghișeul 1…

Cetățeanul în cauză, ajuns în fine la rând, este chemat, printr-un gest care ar fi trebuit să-l oblige probabil, cel puțin la mai mult respect, la ghiseul 1 de la rândul pentru ghișeele 2, 3 și 4.

Petentul spune că dorește să predea permisul de conducere auto pentru că o instanță de judecată a respins contestația formulată impotriva procesului verbal de constatare.

– Și unde este decizia instanței?, vine răspunsul sec, plicitisit, al agentului de poliție de la ghișeu.

– Pe portalul instanțelor de judecată, răspunde cetățeanul, și îi arată pe ecranul telefonului soluția de la instanță.

– Nu, nu merge așa, zice agentul de la ghișeu. Luați permisul înapoi, aruncându-l pe tejghea, și veniți cu imaginea de pe telefon tipărită la o imprimantă!

– Păi, e treaba d-voastră cum accesați decizia instanței!, răspunde iritat cetățeanul. Nu-mi cereți mie să vă printez decizia în care ați fost parte la proces. Nu există o astfel de obligație pentru mine. Eu am venit în mod responsabil să predau permisul de conducere auto și dvs nu vreți să-l primiți. Este chiar ridicol!

După acest schimb de replici, tânărul agent de poliție în uniformă de la ghișeu este înlocuit de o altă persoană, ceva mai în vârstă, intr-o ținută mai casual, probabil era casual friday la Udriste, dar doar pentru unii.

Dialogul continuă și domnul ceva-șef la ghișeele de la Poliția Rutieră de la Udriste, pe un ton superior, autoritar și zeflemitor îi spune cetățeanului:

– Haideți, mergeți să scoateți la imprimantă decizia și vă întoarceți ca să predați permisul! Înțelegeți, Nu am cum să CAPSEZ cu CAPSATORUL decizia de pe telefonul dvs!

– Poftim? Cum? Problema d-voastră e cu CAPSATORUL unei decizii judecătorești în format electronic? Deci, nu, nu pot să cred așa ceva!!

– Haideți, înțelegeți, cu toții avem probleme și toți vrem să se termine serviciul mai repede și să mergem acasă! Și zicând asta, l-a chemat pe următorul de la rând…

Cam, da! Cam asta e Politia Română. Are probleme cu CAPSATORUL unei decizii judecătorești în format electronic, la trei zile după publicare deciziei pe portalul instanțelor de judecată, intr-un proces în care Poliția Rutieră era parte…

Dar, ne plângem că “olandejii e răi, corupți și drogați” și la noi totul e curat. Curat murdar!! Pentru că chiar in timpul ăsta, Bode cumpăra BMW-uri pentru Poliția care are probleme cu CAPSATORUL de la dealerul neautorizat BMW de la Cotroceni!

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.