AcasăEconomieIntel va investi până la 100 de miliarde de dolari într-un complex...

Intel va investi până la 100 de miliarde de dolari într-un complex uriaş pentru producţia de semiconductori în Ohio

Proiectul face parte din strategia directorului general Pat Gelsinger de a restabili dominaţia Intel în fabricarea de cipuri şi de a reduce dependenţa Americii de hub-urile de producţie asiatice, care controlează strâns piaţa.

O investiţie iniţială de 20 de miliarde de dolari – cea mai mare din istoria Ohio, pe un teren de 1.000 de acri (404 hectare) din New Albany, va genera 3.000 de locuri de muncă, a spus Gelsinger.

Investiţia ar putea creşte la 100 de miliarde de dolari, respectiv la opt fabrici, fiind cea mai mare investiţie din istoria Ohio, a declarat Gelsinger pentru Reuters.

Numit inima siliciului, ar putea deveni ”cea mai mare locaţie de producţie de semiconductori de pe planetă”, a spus şeful Intel.

În timp ce producătorii de cipuri se străduiesc să crească producţia, planurile Intel pentru noi fabrici nu vor atenua criza actuală a aprovizionării, deoarece construirea unor astfel de complexuri necesită ani de zile.

Gelsinger a reiterat vineri că se aşteptă ca deficitul de cipuri să continue până în 2023. Pentru a creşte semnificativ producţia de cipuri în Statele Unite, administraţia Biden face un mare efort pentru a convinge Congresul să aprobe subvenţii de 52 de miliarde de dolari.

Intel a cedat poziţia de cel mai mare furnizor de semiconductori grupului Samsung Electronics, în 2021, coborând pe locul doi, cu o creştere de doar 0,5%, cea mai mică între primii 25 de mari producători, au arătat datele de la Gartner.

Ca parte a planului său de redresare de a deveni un producător important de cipuri pentru clienţii externi, Intel a deschis în septembrie două fabrici în Arizona.

Fabricile de 20 de miliarde de dolari vor aduce la şase numărul total de fabrici Intel din campusul său din suburbia Phoenix din Chandler.

Gelsinger a declarat că încă mai speră să anunţe un alt centru de producţie important în Europa în următoarele luni.

Investiţia Intel din Ohio este de aşteptat să atragă parteneri şi furnizori. Air Products, Applied Materials, LAM Research şi Ultra Clean Technology şi-au arătat interesul pentru stabilirea unei prezenţe în regiune, a spus Intel.

Construcţia primelor două fabrici este de aşteptat să înceapă la sfârşitul anului 2022 şi producţia în 2025.

Ultimele Articole