AcasăEconomieInterpol: Metaversul deschide o nouă lume a criminalităţii cibernetice

Interpol: Metaversul deschide o nouă lume a criminalităţii cibernetice

Ţările membre ale Interpol şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul de pregătire pentru posibile infracţiuni în metavers, a declarat pentru Reuters Madan Oberoi, director executiv al Interpol pentru tehnologie şi inovaţie.

”Unele dintre infracţiuni pot fi noi pentru acest mediu, unele dintre crimele existente vor fi activate de mediu şi duse la un nou nivel”, a spus el.

Phishing-ul şi escrocheria ar putea funcţiona diferit atunci când sunt implicate realitatea augmentată şi realitatea virtuală, a spus Oberoi.

Problemele legate de siguranţa copiilor sunt, de asemenea, o preocupare, a spus el.

Realitatea virtuală ar putea facilita, de asemenea, criminalitatea în lumea fizică, a spus Oberoi.

”Dacă un grup terorist doreşte să atace un spaţiu fizic, poate folosi acest spaţiu pentru a planifica şi simula şi lansa exerciţiile înainte de a ataca”, a spus el.

La începutul acestei luni, agenţia de aplicare a legii a Uniunii Europene Europol a declarat într-un raport că grupurile teroriste ar putea, în viitor, să folosească lumi virtuale pentru propagandă, recrutare şi antrenament. De asemenea, utilizatorii pot crea lumi virtuale cu ”reguli extremiste”, se spune în raport.

Dacă mediile metaverse înregistrează interacţiunile utilizatorilor pe blockchain, ”acest lucru ar putea face posibilă urmărirea a tot ceea ce face cineva pe baza unei singure interacţiuni cu ei – oferind informaţii valoroase pentru urmăritori sau estorcatori”, a spus Europol.

Metaversul a devenit un cuvânt tehnologic la modă în 2021, companiile şi investitorii pariind că mediile lumii virtuale vor creşte în popularitate şi vor marca o nouă etapă în dezvoltarea internetului.

Facebook a anunţat că îşi va schimba numele în Meta în octombrie 2021, pentru a marca trecerea către această idee.

Dar, până acum, această viziune dă semne mici de materializare.

Valoarea acţiunilor Meta a scăzut joi cu 24%, deoarece investitorii şi-au exprimat scepticismul cu privire la cheltuielile pentru metavers.

 

Ultimele Articole