x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Într-o ţară europeană coruptă condusă de populişti dubioşi, jurnaliştii mor executaţi

Cele ce urmează sunt o adaptare a materialului la care lucra jurnalistul de investigaţie slovac Ján Kuciak, executat alături de logodnica sa Martina Kušnírova în stil mafiot la ei în casă. Kuciak investiga legăturile mafiei italiene cu oameni din vârful politicii slovace. Articolul a fost preluat din The Slovak Spectator.

Author: Mihai Voican | Sursa: BUSINESS MAGAZIN | Publicat: 16.03.2018, 11:20

Cu 14 ani în urmă, în oraşul Michalovce sosea un italian pe nume Carmine Cinnante. Într-o dimineaţă s-a urcat la volanul Fiatului său şi a ieşit din Novo-sad, un sat aflat la aproximativ 40 de kilometri de Michalovce, unde locuia cu concubina sa Lýdia. Destinaţia era Italia. Era însoţit de un slovac pe nume Ján, căruia îi promisese că îi va găsi de lucru acolo. În Michalovce, fiecare a patra persoană activă era şomeră.

 

Când s-au apropiat de şoseaua principală dintre satele Porostov şi Ostrov, venind pe un drum de ţară, cei doi au observat o patrulă de poliţie. Fiatul lor Punto, alb şi cu număr de înmatriculare de Italia, a început să dea imediat cu spatele.

 

Echipajului de poliţie i s-a părut ceva suspect. Au oprit maşina şi au verificat-o. Pe bancheta din spate au găsit o servietă din lemn negru cu un pistol automat, 50 de gloanţe şi un încărcător. Era un pistol-mitralieră funcţional cehoslovac, modelul 26, cu ghidaj din laser şi cu numărul de producţie distrus.

 

Articolul integral pe BUSINESS MAGAZIN.