x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(7) "politic"

Întrebarea zilei: “Bun, recursul compensatoriu a fost abrogat, acum ce facem?”

Norica Nicolai se întreabă ce se va întâmpla după abrogarea legii recursului compensatoriu.

Author: Mihai Voican | Sursa: Realitatea.NET | Publicat: 04.12.2019, 15:33

Fostul eurodeputat ALDE spune că abrogarea recursului compensatoriu nu rezolvă problema de fond, care în opinia sa este cea a ratei mare de recidivă în rândul celor eliberaţi condiţionat sau la termen.

 

Fostul eurodeputat ALDE Norica Nicolai comentează situaţia abrogării Legii recursului compensatoriu şi sugerează că aceată măsură, luată individula, nu rezolvă problema de fond, care în opinia sa este cea a ratei mare de recidivă în rândul celor eliberaţi condiţionat sau la termen.

 

“Bun, recursul compensatoriu a fost abrogat, acum ce facem?

 

Nu cred că e om care să poată nega vreodată consecințele negative ale recursului compensatoriu. E adevărat că România a avut de ales, pentru a rezolva problema sancțiunilor de la CEDO, între două variante: să despăgubească persoanele încarcerate sau să ofere zile în compensație. Doamna Raluca Prună (exact, doamna din guvernul Cioloș) în 2016 a ales a doua variantă, scrie Nicolai pe pagina sa de socializare.
Ea arată că “în Parlament s-a ajuns la actuala formă pe care am abrogat-o (din punctul meu de vedere a fost o greșeală ca 6 zile, la 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, să fie considerate ca executate)”.

 

Articolul integral pe REALITATEA.NET