x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(16) "instant-articles"

Întrebările apărute după incendiul de la Notre-Dame

30 de oameni au fost deja audiaţi în anchetă şi o primă ipoteză după mărturiile lor este că incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit. Între timp, preşedintele Franţei are planuri măreţe şi vrea să reclădească porţiunile distruse de foc în numai cinci ani, iar premierul face apel către toţi arhitecţii din lume să vină cu propuneri pentru reconstruirea turlei centrale.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.04.2019, 21:49

A trecut emoţia, au apărut întrebările după incendiul de la Notre-Dame. 23 de minute au trecut din momentul în care au sunat alarmele de incendiu şi până când focarul a fost identificat. Niciun muncitor de pe şantierul restaurării nu era la lucru.

 

Johann Vexo, organist: Cam la 15 minute după ce a început slujba, s-a declanşat alarma de incendiu în catedrală. După 20 de minute de la declanşarea alarmei, când am plecat din catedrală, în jur de 6:45, nu am văzut nici foc, nici fum, nici pompieri.

 

23 de minute s-au scurs până când angajaţii au găsit locul care ardea. Experţii spun că edificiul a fost, literalmente, la câteva minute de distrugerea totală. În ciuda incendiului violent, părţi din nava centrală par complet neatinse de foc.

 

Pompierii spun că a fost cea mai grea misiune de până acum. Pentru a stinge flăcările, au pompat apă direct din Sena.