AcasăActualitateInventatorul vaccinului anti-covid știe și el că pandemia NU va lua sfârșit....

Inventatorul vaccinului anti-covid știe și el că pandemia NU va lua sfârșit. Mai avem de așteptat ANI DE ZILE

Ugur Sahin și soția sa, Ozlem Tureci, sunt oamenii care au proiectat primul vaccin coronavirus din lume. Compania lui Sahin BioNTech a colaborat cu Pfizer pentru a produce vaccinul care a fost deja aprobat în multe țări. Unele dintre acestea au achiziționat cantități importante- 500.000 de doze au fost deja administrate în Marea Britanie, peste un milion în SUA și peste 150.000 în Israel.

„Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani”, a spus el, adăugând că „Trebuie să ne obișnuim cu faptul că vor msi exista multe focare”.

Chestionat de jurnalişti când a crezut că lumea ar putea să revină la normal, Sahin a răspuns: „Avem nevoie de o nouă definiție a„ normalului ”.

„Iarna aceasta, vaccinurile nu vor avea impact asupra numărului de infecții”, a spus el, „Dar e nevoie de ele pentru ca iarna viitoare să putem intra în noul normal”

Sahin a subliniat importanţa precauției cu privire la faptul că ar fi suficient ca 60-70% din populația lumii să se vaccineze pentru a preveni apariția altor focare.

„Dacă virusul devine mai ușor de transmis s-ar putea să avem nevoie de un procent mai mare de vaccinare pentru ca viața să revină la normal.”

Vaccinul conține mai mult de 1.270 de aminoacizi și doar nouă dintre aceștia sunt modificați (în virusul mutant)”, spune Sahin. „Asta înseamnă că 99% din proteine ​​sunt în continuare aceleași.”

Ultimele Articole