x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(8) "software"

Inventia unui roman face inconjurul lumii

O aplicaţie creată de un român are şanse mari să egaleze în celebritate Facebook şi să îi treacă numele în istoria tehnologiilor inteligente. Programul face fotografii în perspectivă din toate unghiurile şi este folosit deja de sute de mii de oameni din toată lumea. Aplicația Fyuse a fost realizată în Silicon Valley, capitala mondială a IT-ului, şi este doar începutul unui drum fascinant, spune programatorul.

Author: Cristina Popovici | Sursa: digi24.ro | Publicat: 06.02.2015, 7:03

Acest surround view sau fotografie spaţială are ca şi scop să captureze un anumit spaţiu, în care te mişti cu o cameră, într-un mod cât mai compact posibil. Am vrut să avem ceva unic, utilizatorii să devină activi, artişti într-un fel”, spune programatorul Radu Rusu.

Aplicaţia care permite acest lucru se numeşte Fyuse şi este creaţia lui Radu Rusu, care a coordonat o echipă de 14 specialişti în robotică. Au avut nevoie de doi ani pentru a transforma o idee ambiţioasă în realitate. Acum, oricine poate realiza fotografii “spaţiale” dacă descarcă programul şi îşi face un cont gratuit. Smartphone-ul face restul când este mişcat în jurul unei persoane sau al unui obiect.

Din punct de vedere al bazei de utilizatori, practic am devenit locul patru pentru prima dată în Statele Unite. Ştim că suntem printre primele aplicaţii de acest gen în Japonia”, afirmă Radu Rusu.

Specialiştii cred că Fyuse va schimba pentru totdeauna lumea internetului şi poate ajunge uşor la celebritatea de care se bucură Facebook sau Google.

Noi, sincer, nu ne axăm pe a deveni următorul Facebook. Scopul nostru ca şi companie este să ajutăm să creăm un nou internet”, explică programatorul.

Foştii profesori ai tânărului îi prevedeau oricum un viitor strălucit. „Când a fost la studii aprofundate, a făcut un roboţel de la zero”, spune Sorin Herle, şeful de lucrări de la Departamentul Automatică al Universității Tehnice din Cluj.

Lansată anul trecut, înainte de Crăciun, aplicaţia Fyuse a fost descărcată de sute de mii de ori, de oameni din întreaga lume. Ea a fost realizată cu ajutorul unei finanţări de peste 3 milioane de dolari, primite de la firme importante din Silicon Valley şi Japonia.