Investitorii incearca timid sa nu rateze oportunitatile

0
Investitorii incearca timid sa nu rateze oportunitatile

Analistii se asteapta ca societatile listate sa raporteze rezultate suficient de bune pe trimestrul III incat preturile actiunilor sa creasca. Indicii BVB au crescut relativ putin, ieri, ca urmare a incercarii investitorilor romani de a amorsa cresterea preturilor actiunilor. “Sunt niste incercari timide de a imprima pietei o tendinta pe termen scurt. Rezultatele companiilor sunt foarte bune si, mai devreme sau mai tarziu, nivelul preturilor va creste”, estimeaza Adrian Simionescu, directorul general al societatii de brokeraj Finans Securities. “Mai ales investitorii romani, care tin banii blocati in asteptarea ofertei publice Transgaz, pierd o multime de oportunitati, din punctul meu de vedere. A miza pe oferta Transgaz este o eroare, pentru ca suprasubscrierea va fi foarte mare si nimeni nu va primi atatea actiuni pentru cate pastreaza banii acum. Cu acesti bani ar obtine randamente mai mari”, a adaugat Simionescu.

Comportamentul de exceptie al titlurilor Bancii Transilvania a salvat lichiditatea de o noua valoare modesta. “Evident, fara Banca Transilvania, ne-am fi apropiat din nou de minimul anului”, crede directorul Finans Securities. Valoarea tranzactiilor pe piata principala s-a dublat fata de sedinta precedenta, pana la 43,57 mil. lei (13 mil. euro), din care numai rulajul Bancii Transilvania a acoperit 29%.

Indicele BET, al celor mai importante zece actiuni de pe piata principala (fara SIF-uri), a castigat 0,8%, pana la 10.206,23 puncte, indicele BET C (al tuturor actiunilor de pe piata principala fara SIF-uri) a crescut cu 0,34%, pana la 7.069,58 puncte, iar BET FI (indicele celor cinci SIF-uri) cu 1,18 %, pana la 83.776,11 puncte.