x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(5) "burse"

Investitorii îşi retrag masiv banii de pe burse!

Fondurile mutuale ar putea vinde în acest an mai multe pachete de acţiuni decât cumpără, pentru prima dată din 2012, potrivit Goldman Sachs, scrie portalul de ştiri Business Insider. Astfel, investitorii îşi retrag masiv banii de pe burse.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.10.2016, 5:54

În ce de-al doilea trimestru, managerii fondurilor importante – care pun în comun active pentru toate tipurile de investitori – fac obiectul unui dumping pe piaţa de valori pentru al treilea trimestru consecutiv, a declarat David Kostin, strateg-sef capital la Goldman Sachs.

 

“Nivelul scăzut de numerar al fondurilor de capital şi ieşirile semnificative din fondurile mutuale conduc prognoza privind achiziţiile făcute de fondul nostru pe piaţa de capital la -25 miliarde de dolari în 2016”, scrie Kostin într-o notă adresată clienţilor.

 

Fondurile mutuale au suferit ieşiri masive în 2016. La sfârşitul lunii septembrie, ieşirile din fondurile interne şi externe au totalizat 156 miliarde de dolari, mai mult decât dublul înregistrat în 2015 şi cea mai mare din 2008, potrivit Goldman.

 

mai multe, pe capital.ro