AcasăEconomieIoan Deac, CEO-ul Compa Sibiu, în fața ministrului Economiei: ”Situația nu este...

Ioan Deac, CEO-ul Compa Sibiu, în fața ministrului Economiei: ”Situația nu este roz deloc. Nu va fi gaz, va fi foarte greu”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a aflat joi la Sibiu unde a avut programate mai multe vizite la companii din oraș, precum și întâlniri cu diferiți manageri locali. În cursul după-amiezii, Florin Spătaru s-a întâlnit cu Ioan Deac, CEO-ul Compa SA, cea mai mare fabrică din Sibiu cu capital local, informează Turnul Sfatului.

”Am venit să vedem ce înseamnă economia reală”, a spus ministrul, în deschiderea conferinței de presă de la finalul vizitei la Compa. ”Conlcuziile sunt că economia își continuă activitatea. Bineînțeles, sunt probleme, dar există dorința de a continua investițiile. Mediul economic a venit cu propuneri concrete pentru depășirea provocărilor”, a precizat ministrul Spătaru.

Nu același optimism l-a afișat directorul general al Compa SA, sibianul Ioan Deac.

”Eu spun că ne amăgim să credem că lucrurile vor fi extraordinare în perioada următoare. Dacă războiul din Ucraina va continua, nu ne putem aștepta la lucruri extraordinare, dimpotrivă, dacă continuă războiul va fi tot mai greu. Deocamdată este benevol să reducem consumul de gaz. E foarte clar, nu e obligatoriu. Dar ulterior, în momentul în care Uniunea Europeană va declara stare de alertă sigur vom fi obligați să reducem consumul. Cum va fi asta? Va fi foarte greu de realizat! Situația nu este roz deloc. Nu va fi gaz, va fi foarte greu, va trebui să ne descurcăm fiecare cum putem”, a concluzionat Ioan Deac.

Cu peste 2.000 de salariați, Compa SA este unul dintre cei mai mari angajatori din Sibiu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.