x


 • EUR
  4.7559
  USD
  4.1941
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "politic"

Iohannis: Dragnea și-a luat o pălărie prea mare, nu face față. Are o obsesie legat de suspendarea mea

Președintele i-a răspuns lui Liviu Dragnea, după ce liderul PSD a afirmat că șeful statului este implicat în condamnarea sa la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. „Omul și-a luat o pălărie prea mare” și arată că „și-a terminat argumentele politice”, a spus Klaus Iohannis.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.07.2018, 15:22

„Nu sunt implicat (în condamnarea lui Dragnea – n.r.) și apucături dictatoriale n-a avut niciodată și nici nu-mi propun să am. E îngrijorător. Este, între timp, mai mult decât evident că omul și-a luat o pălărie prea mare, nu cu face față. Cu această pălărie prea marea lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice și începe cu atacuri la persoană,  la familie. O abordare inadecvată și dacă ar fi un simplu politician aș lăsa-o așa inadecvată, dar este foarte îngrijorătoare, pentru că acest om conduce cel mai mare partid, este președintele Parlamentului și conduce prin interpuși Guvernul”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat cum comentează faptul că liderul PSD îl acuză că ar fi implicat în condamnarea sa.

 

 

Referitor la faptul că Liviu Dragnea insistă că șeful statului ar trebui suspendat chiar dacă a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi, Iohannis a spus: „Aș răspunde cu un singur cuvânt aici, obsesie”.

 

 

„Nu tergiversez, îmi exercit prerogativele constiutuționale și trebuie să face acest lucru fiindcă sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost, iar în continuare o să fac ce am făcut și până acum, exacat ce este scris în Constituție. Nu sunt un președinte extraconstituțional, sunt, dimpotrivă, președintele care respectă Constituția, dar voi folosi instrumentele constutuționale în continuare”, a mai spus Iohannis, întrebat ce va face dacă Guvernul va da ordonanță de urgență pe Codurile penale.