x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(7) "politic"

IOHANNIS este foarte bucuros! ”S-a terminat și ultimul capitol”

Klaus Iohannis a spus că se bucură că terminat și ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.11.2019, 10:59

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Topul Național al Firmelor Private din România, că noul guvern trebuie să găsească soluții pentru a face România bine. Premierul Ludovic Orban a anunțat a luat decizia de a constitui un consiliu consultativ cu mediul de afaceri care să participe cu adevărat la fundamentarea oricărei decizii la nivel guvernamental.

 

„Prima măsură necesară este reducerea birocrației. Trebuie eliminate procedurile inutile. (…) Visez la o Românie în care să legiferăm exhaustiv, să nu fie necesar ca pentru orice lege să apară zeci de hotărâri de Guvern. O dereglementare e necesară pentru că izvorul birocrației e de multe ori în această legislație secundară”, a mai declarat premierul.

 

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

 

Mă bucur că s-a terminat și ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, care știu că a fost un adevărat test de anduranță pentru dumneavoastră. Lipsa de competențe, deciziile proaste și managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate.

 

Noul guvern trebuie să găsească soluții pentru a face România bine.

 

Am constatat că la nivelul întreprinzătorilor revine treptat speranța. Oamenii de afaceri încep să devină optimiști în legătură cu șansele economiei noastre.

 

Este timpul să regândim relația autorităților publice cu mediul de afaceri. Grija noastră trebuie să se îndrepte acum spre măsurile necesare pentru a avea un cadru instituțional stabil, simplu și echitabil, fără decizii arbitrare, piedici injuste sau exces de birocrație, așa cum, din păcate, am văzut în guvernările din ultimii ani.

 

Am convingerea că antreprenoriatul depinde nemijlocit de calitatea guvernării, și aici am motive de optimism acum. În acest sens, digitalizarea administrației și centrarea sa în jurul contribuabilului trebuie să demareze de îndată. Este momentul să renunțăm odată pentru totdeauna la practica „statului la coadă pentru orice”.

 

Articolul integral pe G4MEDIA