x


 • EUR
  4.6651
  USD
  3.8002
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  85%
  Presiune

  34304 hPa
string(7) "politic"

Iohannis îl sprijină pe premier în conflictul cu Dragnea: Dacă e nevoie de o remaniere pentru a obține rezultate, atunci remaniere să fie

Președintele Klaus Iohannis intervine în ziua decisivă a reglării tensiunilor din PSD, susținând varianta remanierii propuese de Mihai Tudose, respingând zvonurile că ar prefera un guvern tehnocrat. Totodată, șeful statului afirmă că PSD și-ar pierde capacitatea de guvernare dacă și Cabinetul lui Mihai Tudose ar cădea.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.10.2017, 13:34 | Actualizat: 12.10.2017, 13:34

„Eu cred că premierul este de bună credință și dorește să aibă o echipă performantă. Pe de altă parte, și românii și eu după aproape un an de la câștigarea alegerilor așteptăm ca PSD să vină cu niște rezultate tangibile pentru români și dacă e nevoie de o remaniere pentru a obține așa ceva, atunci remaniere să fie”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Întrebat dacă va mai numi un premier de la PSD în cazul în care Mihai Tudose va demisiona, șeful statului a răspuns:  „Dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să îmi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație”.

 

 

Totodată, Iohannis a respins varianta unui nou Executiv format din tehnocrați.

 

„Un Guvern de tehnocrați nu este o soluție pe termen mai lung. Asta am spus-o și atunci când am instalat un Guvern tehnocrat, care la acel moment a fost o soluție rezonabilă. Acum suntem la puțin timp după alegeri, avem un partid care a câștigat alegerile, acum nu are decât să performeze. Orice altceva sunt discuții puerile care nu își au rostul. Cine a câștigat să-și facă treaba, să guverneze, să performeze”, a spus Iohannis.

 

 

Mesajul președintelui vine înainte cu câteva ore de tranșarea situației conflictuale din PSD în cadrul ședinței Comitetului Executiv a partidului. Potrivit ultimelor informații, Tudose nu renunță la remanierea celor trei miniștri cu probleme penale, în timp ce Liviu Dragnea ar vrea să fie găsită o soluție de mijloc. În același timp, ALDE nu vrea să-și retragă ministrul – pe Viorel Ilie, însă premierul amenință cu demisia sa în cazul în cazul în care cererile nu-i vor fi respectate.