Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului: „Culorile drapelului au însufleţit generaţie după generaţie”

Ziua Drapelului

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, în care arată că astăzi, drapelul naţional flutură alături de steagurile aliaţilor şi partenerilor noştri, împreună cu care împărtăşim valori şi idealuri comune în misiuni internaţionale desfăşurate sub egida NATO, UE sau ONU, transmite News.ro.

„Ziua Drapelului Naţional celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale naţiunii române. Tricolorul a marcat, începând cu anul 1848, marile evenimente istorice care au dus la crearea statului naţional român, independent, unitar şi democratic. Culorile drapelului au însufleţit generaţie după generaţie, în lupta pentru împlinirea marilor idealuri naţionale – asigurarea independenţei, triumful libertăţii, instaurarea democraţiei şi a statului de drept şi integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană”, spune preşedintele în mesaj.

Şeful statului arată că ”onorăm Drapelul Naţional ca simbol al înaltelor valori naţionale pe care le reprezintă şi, totodată, ne amintim cu recunoştinţă de toţi înaintaşii care au slujit şi s-au sacrificat pentru apărarea acestora – de la paşoptişti până la actualii veterani ai forţelor armate, care au participat recent în teatrele internaţionale de operaţii”.

„Astăzi, Drapelul Naţional flutură alături de steagurile aliaţilor şi partenerilor noştri, împreună cu care împărtăşim valori şi idealuri comune în misiuni internaţionale desfăşurate sub egida NATO, UE sau ONU. Ziua Drapelului Naţional este un bun prilej de a reafirma valorile fundamentale ale naţiunii noastre şi de a acţiona împreună pentru consolidarea coeziunii şi împlinirea marilor aspiraţii naţionale. Simbol al identităţii româneşti, Drapelul Naţional reprezintă un element unificator pentru români, oriunde s-ar afla. Tricolorul este prezent în momentele de cumpănă sau de bucurie, la evenimente naţionale şi internaţionale, în instituţii, la parade sau cu prilejul competiţiilor sportive”, subliniază Iohannis.

„Dragi români, să rămânem uniţi în jurul Drapelului Naţional şi să acţionăm energic pentru consolidarea democraţiei, a statului de drept, a egalităţii de şanse şi pentru edificarea unei societăţi libere şi prospere, parte a marii familii europene. La mulţi ani, România! La mulţi ani Drapelului Naţional!”, mai spune preşedintele în mesaj.

Administraţia Prezidenţială anunţă că, de Ziua Drapelului Naţional, Palatul Cotroceni va fi iluminat în această seară în culorile Tricolorului

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed