x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

Iohannis: România vrea MAI MULTE baze militare americane în România

”Am arătat disponibilitatea României de a găzdui contingente mai mari în România iar cu Secretarul Apărării a rămas că vom avea o discuție mai aplicată. Vrem să avem mai mulți militari în Brigada Multinațională și în Poliția aeriană”, a spus Președintele Iohannis în declarația susținută la Ambasada României la Washington.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.08.2019, 6:58

 

”Am discutat cu președintele Trump în mod pragmatic și deschis despre parteneriatul strategic, am subliniat că, personal, voi continua să fiu implicat total ăn dezbvoltarea parteneriatului strategic. Președintele Trump a apreciat sprijinul puternic pe care românii îl dau relației cu SUA. Relația transatlantică este vitală pentru civilizația și valorile noastre occidentale”, a explicat șeful Statului.

 

”Am adoptat pentru prima dată o declarație împreună și este un pas foarte important pentru progresul parteneriatului strategic. Domnul președinte Trump A apreciat că România este primul stat care a atins 2% din PIB pentru Apărare. Mi-a mulțumit pentru prezența deosebită românească în Afganistan unde suntem al cincilea contributor dintre statele care se află acolo alături de americani”, a spus Președintele României. Acesta a arăătat că a subliniat la discuția cu șeful de la Casa albă importanța creșterii prezenței militare a SUA în România.