“Iohannis și-a ZDROBIT adversarul!” Presa internaţională, despre alegerile din România

0
“Iohannis și-a ZDROBIT adversarul!” Presa internaţională, despre alegerile din România

 

Reuters: “Iohannnis și-a zdrobit contracandidatul”

 

“Preşedintele de orientare de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile de duminică, în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidatul socialist cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale democrate ale PSD”, a scris Reuters.

 

AFP: Cel mai slab rezultat obținut vreodată de PSD

 

Agenția France Press a scris că fostul profesor de fizică de centru-dreapta a câştigat cu 64,8% – 66,5% din voturi, conform sondajelor de opinie.

 

“Preşedintele în funcţie Klaus Iohannis a câştigat duminică turul al doilea al alegerilor, potrivit sondajelor de opinie, un rezultat care va confirma traiectoria pro-europeană a statului membru est-european. La 30 de ani de la căderea comunistului, fostul profesor de fizică de centru-dreapta a câştigat cu 64,8% – 66,5% din voturi, conform sondajelor de opinie, învingând-o pe liderul PSD, Viorica Dăncilă, fost premier al României. Dăncilă a obţinut 33,5%-35,2% din votul, cel mai slab rezultat obţinut vreodată de PSD, care a dominat politica românească de la căderea comunismului în 1989”, a scrie AFP.