AcasăGeneralIohannis: Susțin cota unică, abordarea sobră a Guvernului, nu ieșirile populiste că...

Iohannis: Susțin cota unică, abordarea sobră a Guvernului, nu ieșirile populiste că se va face totul ca să fie extraordinar de bine

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Madrid, că susține cota unică și abordarea sobră a Guvernului, nu ieșirile populiste că se va face totul ca să fie extraordinar de bine. Președintele a subliniat că „trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte”, iar „criza energetică va continua”.
„Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru Guvern care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile (…). Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor că se va face totul ca să fie extraordinar de bine. Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte și cred că atitudinea Guvernului, care este una sobră, va avea și în continuare susținerea mea. Discuția care nu mai e chiar oportună despre tot felul de plafonări și taxe: legea spune că trebuie lămurite lucrurile până pe 1 iulie pentru anul următor. În fapt, lucrurile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat Guvernul și premierul Ciucă mi se pare de bun simț”, a afirmat Klaus Iohannis.
Președintele a precizat, de asemenea, că criza energetică va continua, iar prețurile la petrol și gaze vor crește în continuare.
„Criza energetică nu a fost urmare a războiului, ci s-a întâmplat în pregătirea acestui atac. Această criză energetică a fost minuțios pregătită de Rusia și pusă în practică. Din păcate, ea va continua. (…) O bună parte din gaz și petrol vine pe țeavă, aceste conducte nu pot fi înlocuite foarte repede. Toată lumea lucrează la găsirea de surse alternative, dar și furnizorii de gaz și petrol sunt conștienți că aici e o afacere bănoasă. Toate prețurile au crescut semnificativ și vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta pe termen mai lung, până vom găsi rute alternative, furnizori alternativi. Atunci vom ajunge la o stabilizare a prețurilor. (…) În practică, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe”, a declarat președintele Iohannis.

Ultimele Articole