x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(6) "social"

Iohannis: Vă asigur că vaccinurile care se produc acum sunt sigure

Șeful statului a dat asigurări că toate vaccinurile care se produc acum pentru combaterea pandemiei de coronavirus sunt sigure și eficiente, reiterând faptul că vaccinarea nu este obligatorie.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.11.2020, 14:31

„În acest moment, știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în faze avansate de testare, aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem unul, două trei, sau chiar patru tipuri de vaccin care toate funcțioanează bine”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Dezinfectanți de mâini neconformi, care pot provoca ORBIREA, pe piața din România

 

Președintele a precizat că e posibil să avem poate și două vaccinuri disponibile în România, în tranșe.

 

Prețul carburanților din România a crescut în luna noiembrie

 

„Este foarte probabil ca la începutul anului să avem un vaccin sau două disponibile și pentru noi, în România. Sigur, vorbim de primele tranșe dar care vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase, în combinația cu SARSCOV-2.  Noi, cu toții pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va petrece undeva în primăvară, însă este clar că va trebui să așteptăm puțin pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin, pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primește pentru ca efectul să fie optimal. Însă noi am făcut în ultimele săptămâni pași importanți în privința strategiei naționale de vaccinare, ea este deja aprobată în Guvern, va fi aprobată în această săptămână și în CSAT”, a mai spus Iohannis.

 

Totodată, șeful statului este sigur că în România campania de vaccinare va fi o campanie de succes.

 

„Suntem pregătiți, deja, în cursul săptămânii voi vizita un centru de vaccinare și în acest fel, lumea va putea să vadă că nu vorbim de o teorie, ci despre un demers practic. Deci, la noi, campania de vaccinare va fi o campanie de succes, și chiar dacă mai sunt unii care comentează că poate vaccinul va fi nu știu cum, vă asigur că vaccinurile care se produc acum, pentru această campanie, sunt eficiente, sunt sigure, și un lucru important de știut, vaccinarea nu este obligatorie, dar eu sunt convins că, prin rezultatele pe care le vom obține în primele luni de zile, cam toată lumea se va convinge de siguranța acestor vaccinuri și va dori să se vaccineze, și, în acest fel, vom termina pandemia, pur și simplu. Deci toate acestea sunt vești foarte bune”, a mai punctat președintele.