Ion Țiriac și Dan Șucu intră în acționariatul Impact Developer & Contractor

0

Cunoscutul om de afaceri Ion Țiriac ar fi achiziționat recent un pachet consistent de acțiuni al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator listat la Bursa din București, în urma unui plasament privat de capital. Săptămâna trecută, Impact a închis plasamentul privat, o etapă a operațiunii de majorare de capital social, fiind subscrise 42.756.138 acțiuni, prețul de subscriere fiind de 0,439 RON per acțiune nouă, potrivit informațiilor transmise BVB.
Potrivit surselor Money.ro, alături de cel mai bogat român, printre noii deținători de acțiuni Impact se află și omul de afaceri Dan Șucu, acționarul majoritar al clubului de fotbal Rapid București.

În ultima perioadă, Ion Țiriac a devenit foarte activ pe piața imobiliară anunțând proiecte rezidențiale noi în București, Brașov și Timișoara prin compania Țiriac Imobiliare. Astfel, compania de imobiliare a fostului tenismen va finaliza anul acesta faza a doua a proiectului Stejarii, încă 200 de apartamente destinate închirierii, o investiție de 50 de milioane de euro și are în plan construcția de apartamente pe segmentul mid-high al pieței pe terenurile pe care le deține în Brașov (35.000 mp) și Timișoara (25.000 mp). Pe termen mai lung, Țiriac Imobiliare ia în calcul și dezvoltări pe terenul pe care-l deține în București, lângă Podul Grant, unde ar putea dezvolta un proiect mixt, care ar putea include și cea mai înaltă clădire din București, Țiriac Tower. De remarcat este faptul că la nivel național, Impact are proiecte în Constanța și Iași, regiuni complementare zonelor în care dezvoltă Țiriac Imobiliare.

Recent, omul de afaceri Ion Țiriac (83 de ani) afirma că investițiile în imobiliare sunt o variantă sigură în următorii ani: “Prețurile de aici încă sunt mici. Încă. E adevărat, raportat la cum erau acum 3-4 ani este o obscenitate cu cât au crescut”.

La rândul său, Dan Șucu și-a îndreptat atenția în ultimii ani asupra sectorului imobiliar, acesta având în derulare proiecte rezidențiale importante în Capitală. Acesta a dezvoltat proiectul Arcadia Apartments din zona Domenii din București împreună cu Valentin Vișoiu de la Conarg și a anunțat finalizarea până la sfârșitul lui 2022 a primei faze a proiectului Mobexpert Homes din Voluntari, ce înseamnă 110 case. Șucu mai deține terenuri în Capitală pe care s-ar putea edifica alte circa 800 de apartamente.

Impact Developer & Contractor este unui dintre cei mai importanți dezvoltatori din România pe segmentul rezidențial și avea o capitalizare bursieră de peste 1,045 miliarde de lei la data redactării acestui material. După ce anul trecut a anunțat un plan de dezvoltare întins pe șase ani ce prevede dezvoltare a 1,25 mil. mp cu o valoare de peste 1,4 miliarde de euro, anul acesta Impact a pornit o campanie de consolidarea pe verticală, prin achiziția constructorului brașovean RCTI și intrarea pe segmente noi ale pieței rezidențiale prin subsidiarele de facility management și property management. De asemenea, dezvoltatorul a anunțat că va dezvolta exclusiv proiecte sustenabile certificate BREEEAM și nZeb, Impact fiind unul dintre primii și puținii dezvoltatori locali care pun un accent considerabil pe sustenabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.