Ionel Bogdan: Primul proiect strategic al judeţului Maramureş intră în execuţie, „Pod peste Tisa în zona Tepliţa Sighetu Marmaţiei” / Valoarea proiectului e de peste 168 de milioane lei, iar durata de implementare de 2 ani

Contractul de proiectare cu execuţie este în valoare de 116.175.280,94 lei fără TVA, valoarea totală a proiectului este de 168,7 milioane de lei, durata de implementare prevăzută este de 24 de luni, iar finanţarea va fi realizată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM, mai indică sursa citată

 

„În această săptămână avem un moment istoric pentru judeţul Maramureş, care a fost dezbătut de-a lungul timpului însă nu a fost realizat, şi anume realizarea proiectului «Podul peste Tisa». În aproximativ două săptămâni vom semna contractul de proiectare cu execuţie, iar din această toamnă vom da startul lucrărilor de realizare a acestui proiect strategic pentru Maramureş şi România. Este un succes extraordinar pentru faptul că începem acest proiect mult aşteptat şi care ne crează premizele deschiderii unui culoar pan-european. De asemenea, mă bucur că avem susţinere atât de la Bruxelles, cât şi de la Guvernul României pentru derularea acestui proiect transfrontalier.”, a declarat Ionel Bogdan.

 

De asemenea, tot legat de dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii rutiere a judeţului, în şedinţa de ieri au fost adoptate proiectele privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru două din cele cinci loturi de drumuri judeţene reabilitate prin proiectul Mara-Nord, respectiv DJ 109F Rogoz – Cavnic şi DJ 186 Vadu Izei – Bârsana.

 

Pachetul de drumuri judeţene modernizate prin proiectul Mara-Nord va fi depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional. De asemenea, în luna iulie 2022 va fi demarată procedura de licitaţie pentru proiectare cu execuţie pentru toate loturile de drumuri judeţene, astfel încât, începând cu anul 2023 să se poată da startul lucrărilor de execuţie.

 

Tot în Mara-Nord vor fi introduse şi proiectele de realizare a variantelor ocolitoare a oraşului Şomcuta Mare şi a comunei Copalnic Mănăştur. Aceste două tronsoane reprezintă drumuri noi realizate, importante pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi pentru decongestionarea traficului rutier din aceste zone, mai indică sursa menţionată.

 

În ceea ce priveşte drumurile comunale din judeţul Maramureş, Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de vineri acordarea a 4 milioane de lei pentru 55 de Unităţi Administrativ Teritoriale care au în administrare drumuri comunale, mai arată comunicatul de presă al CJ Maramureş.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed